15 Nis 2021

Aras Marine ve YEO yüzer güneş enerjisi için işbirliği yaptı

ARAS Marine Yatırım Holding bünyesinde olan ve 1995 yılından bu yana deniz inşaat alanında faaliyet gösteren ARAS Marine ile 2004 yılında kurulan ve elektrifikasyon, otomasyon, dijital dönüşüm ve mühendislik çözümlerinde sektör liderlerinden biri olan YEO Yüzer Güneş Enerjisi (Offshore / Floating Solar) santral projeleri için ortak bir girişimle MARINERGY’yi kurdular.

YEO Solar tarafından yapılan açıklamada mevcut potansiyel ve pazardaki açık nedeniyle, süratle hareket eden YEO ve ARAS, enerji projeleri ve deniz inşaat tecrübelerini birleştirdiklerini ve yüzer ve yenilenebilir enerji konusunda, Türkiye ve bölge ülkelerinde MARINERGY adıyla faaliyet göstereceklerini kaydettiler.

25 Şubat 2021 tarihinde İstanbul’da, ARAS Marine ve YEO yönetici ve çalışanlarının katıldığı MARINERGY Yenilenebilir Enerji, İnşaat ve Ticaret A.Ş.’nin kuruluş anlaşması ARAS Marine Onursal Başkanı Mustafa Alpaslan ve YEO Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Tolunay Yıldız tarafından imzalandı.

İmza töreninde konuşan ARAS Marine Onursal Başkanı Mustafa Alpaslan şunları söyledi;

“Denizcilik ve güneş enerjisini birleştiren bu projenin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Başarının yarısı niyet edip yola çıkmaktır. Geri kalan yarısı ise çok çalışmaktır. Ben bu iş birliği ile dünyanın her bölgesine ulaşacak güce erişeceğimize inanıyorum”

YEO Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Tolunay Yıldız da konuşmasında şunları kaydetti;

“MARINERGY, deniz inşaat ve elektrik otomasyon hizmetlerini bir arada bulunduran bir firma olarak, Türkiye’de ilk ve tek, dünyada da çok az sayıda örneği olan bir girişimdir. Deniz’de güneş ve rüzgar enerjisi yeni gelişen ancak yüksek ve hızlı gelişim potansiyeline sahip bir sektör. Bu sektörün hibrit niteliği nedeniyle, konvansiyonel hareket eden firmalardan çok, iki alanın yetkinliklerine sahip firmaların iş birliğine ihtiyaç vardır. Biz de bu ihtiyaçtan hareketle güçlerimizi birleştirerek yaratacağımız sinerji ile ülkemizde bu alanda bir ilk olmak için yola çıktık” dedi.

Power of Synergy (İşbirliğinin Gücü) sloganıyla yola çıkan ARAS Marine ve YEO’nun yüzde 50 ortaklıkla kurdukları MARINERGY, yüzer enerji santralleri projelerine 2021 yılı içerisinde yurtiçinde başlayarak, önümüzdeki yıllarda ise dünya pazarına açılmayı hedefliyorlar.

Bilgi Bankasında Ara